Нам знадобиться:
- печериці – 400 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зуб.
- молоко – 1 л
- вершки – 100 мл
- вершкове масло – 25 г
- борошно – 20 г
- вода – 250 мл
- сіль, перець – за смаком
- мелений мускатний горіх – дрібка
- зелень
Спосіб приготування:
Очищені печериці нарізати невеликими шматками. Також порізати цибулю і часник.
У розігрітій сковорідці з маслом (10 г) злегка підсмажити цибулю і часник, після цього додати печериці і жарити, допоки сік буде випаровуватись. Слідкувати, щоб цибуля і гриби не змінювали колір, посолити і поперчити.
Тим часом, у каструлі розтопити столову ложку масла, додати борошно і готувати, постійно помішуючи, протягом кількох хвилин.
Повільно вливаємо воду в борошно і продовжуємо розмішувати, поки не вийде густа маса.
Повільно вливаємо молоко і воду, і не перестаючи помішувати, готуємо, поки білий соус не почне кипіти. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Кип’ятимо ще хвилину, постійно помішуючи, щоб соус не пригорів.
Гриби кладемо у каструлю із соусом. Так само помішуючи, доводимо масу до кипіння і проварюємо кілька хвилин.
За допомогою блендера збиваємо масу до однорідного стану.
Додаємо в пюре вершки, перемішуємо і трохи прогріваємо, щоб вершки змішались із пюре.
Готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Французький крем-суп із печериць”Додати →