Нам знадобиться:
- коктейль з морепродуктів (заморожений) – 500 г
- рис (Валенсія) – 300 г
- томатне пюре – 200 г
- оливкова олія – 40 мл
- цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
- горошок зелений (заморожений) – 100 г
- шафран – ½ ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- перець болгарський зелений – половинка
- лимон – 1 шт.
Спосіб приготування:
Заморожені морепродукти для початку потрібно розморозити, потім ретельно промити і злити з них зайву воду. Широку сковороду поставте на сильний вогонь, нагрійте оливкову олію, потім вкиньте обсушені морепродукти, обсмажуйте протягом 3 хвилин, періодично помішуйте. Потім викладіть в окрему посуд. Шафран помістіть в стакан і залийте окропом. Він повинен настоюватися близько 20 хвилин. Ріпчасту цибулю акуратно очистіть від лушпиння, потім промийте під холодною водою і наріжте кубиками. Солодкий болгарський перець розріжте навпіл і очистіть від насіння, потім наріжте кубиками. Томатне пюре можете приготувати за допомогою середньої тертки.
Цибулю спасеруйте у тій же сковороді, поки вона не стане прозорою. Потім додайте рис і добре перемішайте. Обсмажуйте рис, постійно помішуючи, кілька хвилин. Після цього посоліть і можете заливати рис окропом і шафраном. Рідина повинна покривати його приблизно на 1-1,5 см. Зменшіть вогонь і готуйте близько 20 хвилин, не перемішуючи.
Тепер додайте томатне пюре і розподіліть його рівним шаром по поверхні, також не перемішуйте. Приблизно через 10 хвилин можете додати горошок і солодкий перець. По мірі необхідності можете додавати трохи води.
Коли вся рідина вбереться в рис, і він буде готовий, акуратно і красиво поверх усього викладайте морепродукти. В якості прикраси використовуйте скибочки лимона. Залиште страву хвилин на 5, щоб він настоявся. Паелью з морепродуктами краще всього подавати до столу в гарячому вигляді, прямо в сковороді.
Смачного 😉
0 коментарів до “Паелья з морепродуктами”Додати →