Нам знадобиться:
- гливи – 800 г
- свіжий імбир – 30 г
- часник – 4 зубчики
- зелена цибуля – 20 г
Для соусу:
- соєвий соус – 3 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Для соусу змішуємо в мисочці всі інгредієнти.
Гливи миємо і ріжемо на шматочки (невеликі гриби можна залишити цілими).
У глибокій сковороді на великому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. В декілька заходів швидко, по пару хвилин, обсмажуємо гливи до золотистого кольору. Дуже важливо, щоб грибів в одному заході на сковороді було небагато. Інакше гливи пустять сік і будуть просто варитися, а не смажитися. І в результаті ви отримаєте гумові гриби.
Перекладаємо на тарілку.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю, часник і імбир. Після того, як обсмажиться остання порція грибів, кладемо в сковороду всі обсмажені гриби і додаємо цибулю, часник і імбир. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Вливаємо соус і доводимо до кипіння. Готуємо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Гливи в кисло-солодкому соусі готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Гливи в кисло-солодкому соусі”Додати →