Нам знадобиться:
- сир Маскарпоне – 500 г
- яйця – 5 шт.
- ванільний цукор – 30 г
- цукрова пудра – 100 г
- кава мелена – 4 ст. л.
- палички кориці – 2 шт.
- печиво “Савоярді” – 250 г
- какао – 10 г
- лікер “Амарето” – 60 мл
- малина – 300 г
- м’ята
Спосіб приготування:
Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки і білки, окремо, збиваємо за допомогою міксера до стану дуже щільної консистенції. У жовтки додатково додаємо цукрову пудру.
Викладаємо в миску маскарпоне, посипаємо ванільним цукром та перемішуємо. Додаємо яєчні білки і жовтки. Далі все перемішуємо і вручну збиваємо вінчиком до стану однорідності.
Беремо мелену каву і палички кориці. Заливаємо все окропом. Ми залишаємо каву заварюватися, в цей час готове печиво савоярді ламаємо на половинки і розподіляємо їх в креманки або піали.
Заливаємо в кожну порцію амаретто, приблизно по 10 мл і кави по 50 мл. Зверху печива, додаємо суміш зі збитих яєць і маркапоне.
Десерт Тірамісу готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Тірамісу”Додати →