Нам знадобиться:
- листкове тісто – 1 шт.
- молоко – 250 мл
- жовток – 2 шт.
- цукор – 80 г
- борошно – 80 г
- лимонна цедра – 1 шт.
- цукрова пудра – 100 г
- фрукти і ягоди – 100 г
- м’ята – для прикраси
Спосіб приготування:
Спочатку ми підготуємо лимонний крем для мільфея. Для цього потрібно збити жовтки з цукром до пухкої маси. У яєчну суміш поступово влити тепле молоко з цедрою лимона і все перемішати. Додати просіяне борошно і знову перемішати. Нагріти крем на плиті і варити до загущення постійно помішуючи. Потім охолодити крем і поставити в холодильник.
Далі листкове тісто розкачати на дошці присипаній борошном. За допомогою лінійки і ножа розділити тісто на невеликі прямокутники шириною 5 см і довжиною 10 см. Помістити смужки тіста в форму для випічки попередньо застелену пергаментом.
Потім рясно посипати їх цукровою пудрою.
Випікати листкові смужки при температурі 180 градусів 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Готові листкові смужки дістати з духовки і дати їм повністю охолонути.
За допомогою кондитерського мішка покрити кожну смужку лимонним кремом .
Зробити два шари крему між смужками і покласти третю поверх крему. Банани і апельсини нарізати на дрібні шматочки.
На вершину кожного тістечка викласти шматочки фруктів і ягід.
Готове тістечко прикрасити листочками м’яти і посипати цукровою пудрою.
Тістечко Мільфей – це дуже красивий і смачний десерт, який поєднує в собі багато смакових відчуттів. Ви можете використовувати будь-які фрукти і ягоди, які вам тільки дозволить фантазія і ваш смак!
Смачного 😉
0 коментарів до “Мільфей з лимонним кремом і фруктами”Додати →