Нам знадобиться:
- філе одного оселедця
- цибуля – 1 шт.
- картопля – 3 шт.
- молоко – 80 мл (для картопляного пюре)
- кріп – пучок
- маринований огірок – декілька штук
- оцет – 30 г
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Очищену картоплю відваріть до готовності близько 20 хвилин, посоліть. Злийте воду і, додавши гаряче молоко, ретельно розімніть.
Цибулину наріжте тонкими півкільцями, покладіть в невелику глибоку піалу. Залийте цибулю оцтом.
Додайте цукор і сіль. Маринуйте цибулину протягом 15-20 хвилин.
На обробній дошці розкладіть харчову плівку, викладіть зверху остигле пюре.
Накрийте пюре другим шаром харчової плівки і розрівняйте у вигляді прямокутника з товщиною пласта не більше 1-1,5 см по всій поверхні.
Зніміть харчову плівку, покладіть на край картопляного пласта оселедець. Його можна нарізати як завгодно – маленькими шматочками або подовгастими на всю довжину пласта.
Покладіть на оселедець мариновану цибулю. Її кількість залежить від ваших смакових уподобань.
За допомогою харчової плівки починайте загортати картоплю рулетом. Краї скріпіть, рулет обкачайте на дошці, надаючи йому круглу форму.
Покладіть рулет на 30 хвилин в холодильник.
Дрібно наріжте кріп. Розгорніть зверху харчову плівку і рівномірно обсипте рулет з усіх боків зеленню. Знову загорніть плівку і обкачайте рулет, щоб кріп зафіксувався на картопляному пюре.
Наріжте рулет шматочками шириною близько 4-5 сантиметрів. Викладіть їх на тарілку, надаючи округлу форму.
Огірок розріжте уздовж на 4 частини, кожну покладіть зверху картопляного «ролу». Закуску з оселедця і картоплі можна подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Закуска з оселедця та картоплі”Додати →