Тарталетки з заварним кремом

Нам знадобиться:

  • борошно – 420 г
  • вершкове масло – 220 г
  • цукрова пудра – 180 г
  • яйця – 10 шт.
  • цукор – 160 г
  • вода – 350 мл
  • молоко – 250 мл
  • ванілін – за смаком
  • сіль – щіпка

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Змішуємо борошно, масло, цукрову пудру, вбиваємо одне яйце. Масло має бути кімнатної температури. Беремо шматочки тіста і пальцями викладаємо його щільно на дно і борти формочок. Ставимо в холодильник на 30 хв.

Тим часом готуємо крем: розігрійте воду з цукром (поки не розчиниться). Яйця (9 штук) збиваємо з сіллю і вливаємо поступово топлений цукор, додаємо молоко і ванілін. Процідіть через сито, щоб не було грудочок. На деко виставляємо формочки і акуратно заливаємо отриманою сумішшю.

Ставимо в духовку на 15-20 хвилин – зверху повинна утворитися скоринка, а всередині крем не загуснути.

Якщо трішки відчувається яєчний смак, покладіть тарталетки у холодильник. Коли вони охолонуть – запах і присмак яйця зникнуть.

Смачного 😉

0 коментарів до “Тарталетки з заварним кремомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *