Нам знадобиться:
- фарш – 500 г
- кефір – 200 мл
- борошно – 350-400 г
- соломка солена – 1 упак.
- сода – 1/2 ч. л.
- цибуля-порей – 2 шт.
- часник – 2-3 зуб.
- яйця – 2-3 шт.
- панірувальні сухарі – 200 г
- сіль – 2 ч. л.
- перець – за смаком
Спосіб приготування:
Приготувати тісто: в глибоку ємність налити кефір, посолити (приблизно 1/2 ч. л.), поступово (порційно) додати борошно, перемішуючи лопаткою після кожної порції. Перед останньою порцією додати соду, потім решту борошна і добре перемішати.
Якщо в мисці замішувати важко, викласти на стіл і замісити нещільне тісто. Накрити плівкою і дати відпочити 20-30 хвилин.
Тепер займемось приготуванням фаршу. М’ясо можна використовувати будь-яке, або використати готовий фарш. М’ясо пропустити через м’ясорубку з цибулею і часником, посолити, поперчити. Добре вимішати.
Розкачати тісто, товщиною приблизно 3 мм. Склянкою вирізати кружечки.
На кожен шматок тіста покласти солену соломку так, щоб вона на кілька сантиметрів виходила за краї тіста. В середину викласти фарш (приблизно 1 ч. л. з верхом).
Краї тіста защіпнути. Покласти на робочу поверхню заготовку швом до себе і ножем розрізати навпіл (краї защіпувати не потрібно).
Кожну ніжку вмочити в збитому яйці, потім обваляти в панірувальних сухарях.
Обсмажувати на попередньо розігрітій сковорідці в олії (краще під кришкою) на слабкому вогні до золотистої скоринки.
Готова закуска “Перепелині ніжки” за смаком нагадує смажені пельмені. Дуже ефектно виглядає на святковому столі.
Смачного 😉
Готовила на святковий стіл. Гостям дже сподобались