Нам знадобиться:
Для тіста (форма 30 х 40 см):
- борошно – 35 г + 110 г
- вершкове масло – 35 г
- молоко – 175 г
- томатна паста – 50 г
- яйця – 4 шт.
Для начинки:
- червоний болгарський перець – 1 шт.
- вершковий сир – 350 г
- напівтвердий сир – 150 г
- кріп – 15 г
Спосіб приготування:
Готуємо бісквіт. Розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо в ньому перші 35 г борошна, постійно помішуючи.
Молоко вливаємо тонкою цівкою в борошно при постійному інтенсивному помішуванні. Проварюємо до легкого загустіння.
Даємо суміші трішки охолонути, потім додаємо томатну пасту і жовтки, перемішуємо.
Додаємо борошно, знову перемішуємо. Білки збиваємо до стійких піків.
Вводимо в тісто, акуратно перемішуючи рухами від низу до верху.
Розподіляємо рівномірно по застеленому пергаментом деку.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 12-15 хвилин, до готовності. Охолоджуємо. Перець кладемо на деко. Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо до чорних підпалин, близько 20-25 хвилин. Виймаємо і кладемо в контейнер.
Накриваємо кришкою або фольгою і даємо постояти 10 хвилин. Потім виймаємо, видаляємо плодоніжки і насіння, знімаємо шкірку.
Нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо крем-чіз і натертий на грубій тертці напівтвердий сир, а також дрібно нарізаний кріп. Перемішуємо. Рівномірно розподіляємо масу по бісквіту і скручуємо його в рулет, починаючи з широкої сторони. Загортаємо щільно в фольгу. Ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Нарізаємо на скибочки і подаємо до столу. Ви можете замінити перець на малосольну або підкопчену червону рибу – і рулет заграє новими фарбами. Закуску можна приготувати за день до застілля і зберігати в холодильнику в ненарізаному вигляді.
Смачного 😉
0 коментарів до “Томатний рулет з печеним перцем і сиром”Додати →