Нам знадобиться:
- печінка куряча – 500 г,
- цибуля червона – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- коньяк – 2 ст. л.
- сметана – 3 ст.л.
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 30 г
- олія – 2 ст. л.
- молоко – 350 мл
- сіль – за смаком
- фісташки
Спосіб приготування:
Печінку, промиту й очищену від плівок, замочити в солоному молоці на 40 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти молоку.
Цибулю порізати і пасерувати на суміші вершкового масла і олії. Додаємо до цибулі печінку, обсмажуємо кілька хвилин на середньому вогні (поки краї не стануть сірими).
Потім додаємо коньяк, випаровуємо його ще 3-5 хвилин. Солимо печінку, знімаємо з вогню.
Дамо охолонути повністю, потім збиваємо блендером разом з яйцями і сметаною до однорідності.
Викладіть паштет в форму, поставте в піддон з гарячою водою (заповнений на 1/3). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готовий паштет остудіть при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник.
Перед подачею посипте паштет нарізаними фісташками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печіночний паштет з фісташками”Додати →