Паштет з кабачків

Нам знадобиться:

  • кабачки – 2 кг
  • цибуля – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • сіль – 2 ч. л. (без гірки)
  • часник – 4 зубчики
  • манка – 1/2 склянки
  • яйця – 3 шт
  • панірувальні сухарі – 1 склянка
  • перець – за смаком
  • сушене орегано – 1 ч. л.
  • червоний перець – 1 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.

*1 склянка – 250 мл

*Вага овочів вказана до очищення

*Паштет випікався у формі 30х12х7 см

Спосіб приготування:

Кабачки розріжте навпіл і видаліть насіння. Якщо кабачок переріс і має тверду шкірку, почистіть його. Натріть на крупній тертці. Цибулю натерти за допомогою дрібної терки. Кабачок і цибулю посолити, перемішати і відставити на 30 хвилин, щоб овочі пустили сік. Тим часом натріть дрібно моркву. З кабачків і цибулі ретельно відіжміть сік. Додайте моркву, пресований часник, манку, панірувальні сухарі та яйця. Поперчити за смаком, додати орегано, паприку і куркуму. Все ретельно перемішуємо.

Отриману масу викласти в деко, застелене папером для випічки.

Поставте в розігріту до 180 градусів духовку з функцією «верх-низ» і запікайте близько 1 години 30 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть паштет з духовки і дайте йому охолонути у формі.

Паштет найкраще нарізати після охолодження в холодильнику.

Коли сезон кабачків, цей рецепт просто знахідка! Можна класти його на сендвічі, просто їсти з часниковим соусом або цацикі.

Паштет з кабачків - рецепт

Смачного 😉

0 коментарів до “Паштет з кабачківДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *