Нам знадобиться:
- кабачки – 2 кг
- цибуля – 2 шт
- морква – 2 шт
- сіль – 2 ч. л. (без гірки)
- часник – 4 зубчики
- манка – 1/2 склянки
- яйця – 3 шт
- панірувальні сухарі – 1 склянка
- перець – за смаком
- сушене орегано – 1 ч. л.
- червоний перець – 1 ч. л.
- куркума – 1 ч. л.
*1 склянка – 250 мл
*Вага овочів вказана до очищення
*Паштет випікався у формі 30х12х7 см
Спосіб приготування:
Кабачки розріжте навпіл і видаліть насіння. Якщо кабачок переріс і має тверду шкірку, почистіть його. Натріть на крупній тертці. Цибулю натерти за допомогою дрібної терки. Кабачок і цибулю посолити, перемішати і відставити на 30 хвилин, щоб овочі пустили сік. Тим часом натріть дрібно моркву. З кабачків і цибулі ретельно відіжміть сік. Додайте моркву, пресований часник, манку, панірувальні сухарі та яйця. Поперчити за смаком, додати орегано, паприку і куркуму. Все ретельно перемішуємо.
Отриману масу викласти в деко, застелене папером для випічки.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку з функцією «верх-низ» і запікайте близько 1 години 30 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть паштет з духовки і дайте йому охолонути у формі.
Паштет найкраще нарізати після охолодження в холодильнику.
Коли сезон кабачків, цей рецепт просто знахідка! Можна класти його на сендвічі, просто їсти з часниковим соусом або цацикі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Паштет з кабачків”Додати →