Нам знадобиться:
- свинина – 2-2,5 кг
- сало – 500-700 г
- часник – 1 головка
- коньяк – 100 мл
- сіль, перець, коріандр та інші спеції – за смаком
- кишки
Спосіб приготування:
М’ясо порізати на шматочки. З сала зняти шкірку і порізати на дрібніші шматочки ніж м’ясо.
Посолити, поперчити, додати суху зелень, коріандр. Часник почистити і витиснути через часникодавку на м’ясо.
Додати коньяк. Це значно покращує смак. Все ретельно перемішати.
Далі важливий процес – начинка. Наповнювати кишки потрібно не надто щільно. Ковбаса при натисканні повинна легко притискатися. Якщо ви наповните ковбаски занадто щільно – лопнуть при варінні.
Ковбаса наповнена. Тепер її треба поставити в холодильник на ніч.
Зранку ковбаси перевірити на відсутність дірок в оболонці. Після цього потрібно скрутити ковбаски в колечка і перев’язати ниткою так як на фото. Так буде зручніше ковбасу варити і смажити.
Оболонку ковбаси треба проколоти у багатьох місцях за допомогою голки або зубочистки. Проколюємо з обох сторін з інтервалом 4-5 см. Якщо під оболонкою видно проміжки заповнені повітрям, проколіть їх.
У досить велику каструлю налийте воду. Обережно покладіть в каструлю колечко ковбаси і варіть після закипання 3-5 хвилин. По черзі відваріть всі ковбаси.
Після варіння витягнути ковбасу і дати охолонути і обсохнути.
Розігріти духовку до 220-240 градусів. Ковбаси змастити жиром, покласти на деко, поставити в духовку і смажити, періодично перевертаючи.
Смажити, поки ковбаса не підрум’яниться. Зазвичай це займає від години до півтора. Готовність визначається за кольором. Рум’яна – готова.
Смачного 😉
0 коментарів до “Домашня ковбаса”Додати →