домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Нам знадобиться:

  • свинина – 2-2,5 кг
  • сало – 500-700 г
  • часник – 1 головка
  • коньяк – 100 мл
  • сіль, перець, коріандр та інші спеції – за смаком
  • кишки

Спосіб приготування:

М’ясо порізати на шматочки. З сала зняти шкірку і порізати на дрібніші шматочки ніж м’ясо.

Посолити, поперчити, додати суху зелень, коріандр. Часник почистити і витиснути через часникодавку на м’ясо.

Додати коньяк. Це значно покращує смак. Все ретельно перемішати.

Далі важливий процес – начинка. Наповнювати кишки потрібно не надто щільно. Ковбаса при натисканні повинна легко притискатися. Якщо ви наповните ковбаски занадто щільно  – лопнуть при варінні.

Ковбаса наповнена. Тепер її треба поставити в холодильник на ніч.

Зранку ковбаси перевірити на відсутність дірок в оболонці. Після цього потрібно скрутити ковбаски в колечка і перев’язати ниткою так як на фото. Так буде зручніше ковбасу варити і смажити.

Оболонку ковбаси треба проколоти у багатьох місцях за допомогою голки або зубочистки. Проколюємо з обох сторін з інтервалом 4-5 см. Якщо під оболонкою видно проміжки заповнені повітрям, проколіть їх.

У досить велику каструлю налийте воду. Обережно покладіть в каструлю колечко ковбаси і варіть після закипання 3-5 хвилин. По черзі відваріть всі ковбаси.

Після варіння витягнути ковбасу і дати охолонути і обсохнути.

Розігріти духовку до 220-240 градусів. Ковбаси змастити жиром, покласти на деко, поставити в духовку і смажити, періодично перевертаючи.

Смажити, поки ковбаса не підрум’яниться. Зазвичай це займає від години до півтора. Готовність визначається за кольором. Рум’яна – готова.

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашня ковбасаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *