Нам знадобиться:
- ревінь – 300 г
- цукор – 300 г
- лимон – 1 шт.
- вода – 150 мл
Спосіб приготування:
Спершу потрібно почистити ревінь.
Нарізати м’якоть на дрібні шматочки.
У сотейник з подвійним (товстим) дном насипати цукор.
Влити окріп, поставити на плиту і довести до кипіння. Як тільки кристалики цукру розчинилися і сироп почав пінитися, зменшіть вогонь на мінімум і варіть 10 хвилин.
Додати ревінь і, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою, варіть на середньому вогні до загустіння, приблизно 30-35 хвилин.
На дрібній тертці натріть цедру одного лимона або апельсина і додайте до варення.
Проварити на слабкому вогні близько 10 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб не пригоріло.
Готове варення з ревеню перекласти в стерильну банку і закрити стерилізованою кришкою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Варення з ревеню з лимоном”Додати →