Нам знадобиться:
Для маринаду на 1 л. відварених грибів:
- вода – 1,2 л.
- сіль не йодована – 1,5 ст. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець чорний (горошок) – 5-6 шт.
- гвоздика – 2 бутони
- перець духмяний
- оцет 9% – 60 мл.
Крім того:
- лимонна кислота – щіпка
Спосіб приготування:
Гриби чистимо і відбираємо без жодної червоточини зі шляпкою не більше 5-6 см. в діаметрі.
Відібрані білі гриби миємо під струменем холодної води кожен окремо. Дуже дрібненькі грибочки залишаємо цілими, а решта розрізаємо.
Заливаємо гриби холодною водою, щоб покрила їх, і ставимо варитися. Коли закиплять, зменшуємо вогонь і обов’язково знімаємо піну. У гриби додамо щіпку лимонної кислоти, вона збереже білий колір грибів. Варимо гриби 15-20 хвилин. Зазвичай гриби зменшуються в об’ємі при варінні в три рази.
Відварені білі гриби скидаємо на друшляк і промиваємо гарячою водою з чайника. А тепер будемо їх маринувати (маринад розраховано на 1 л. відварених грибів). Довести воду до кипіння. Спеції краще загорнути в марлю у вигляді мішечка, щоб потім вони не опинилися всі в одній банці. Додаємо спеції і гриби. Варимо без кришки на малому вогні 30 хвилин. В кінці додамо оцет і даємо закипіти. Тепер наповнимо чисті стерилізовані банки грибами з маринадом. При бажанні спеції можемо розкласти рівномірно по банках. Але це не обов’язково – вони свою справу вже зробили. Накриваємо кришками і простерилізовуємо банки з грибами на водяній бані не менше 25 хвилин. Це все таки гриби! Закриваємо і перевертаємо до повного охолодження.
Коли баночку відкриваємо, зливаємо маринад, а в гриби додаємо зубчик продавленого часнику або порізану цибулину. Поливаємо олією. Смакота!
Смачного 😉
0 коментарів до “Мариновані білі гриби”Додати →