Нам знадобиться:
Для тіста:
- сухі дріжджі – 7 г
- молоко – 250 мл
- вершкове масло (розтоплене) – 60 г
- цукор – 45 г
- цедра половини лимона
- борошно – 400 г
- щіпка солі
Для начинки:
- сметана (жирна) – 500 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 6 ст. л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
Спосіб приготування:
Розчинити дріжджі в теплому молоці. Змішати борошно, цукор і сіль. В борошняну суміш вилити дріжджову – добре перемішати; додати розтоплене вершкове масло і лимонну цедру. Вимісити 1-2 хв. Тісто в кінці замісу має бути м’яким, трохи липким.
Викласти тісто на робочу поверхню і сформувати кулю; перекласти в змащену оливковою олією чашу, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 2 години (тісто має збільшитись вдвічі). Потім поставити чашу з тістом в холодильник на ніч. Після цього тісто можна використовувати протягом наступних 4-х днів. За 2-3 години до передбачуваної випічки дістати готове тісто з холодильника.
Цукор змішати з яйцями, додати сметану, добре перемішати. Тісто розкачати, викласти у форму, краї надрізати. Вилити на тісто начинку. Випікати при 180 градусах близько 30-40 хвилин. Перевіряти готовність так само як у чізкейка – якщо легко потрясти – серединка повинна колихатися. Остудити і добре охолодити (краще залишити на ніч у холодильнику).
Смачного 😉
0 коментарів до “Татарський сметанник”Додати →