Татарський сметанник

Татарський сметанник

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • сухі дріжджі – 7 г
  • молоко – 250 мл
  • вершкове масло (розтоплене) – 60 г
  • цукор – 45 г
  • цедра половини лимона
  • борошно – 400 г
  • щіпка солі

Для начинки:

  • сметана (жирна) – 500 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 6 ст. л.
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Спосіб приготування:

Розчинити дріжджі в теплому молоці. Змішати борошно, цукор і сіль. В борошняну суміш вилити дріжджову – добре перемішати; додати розтоплене вершкове масло і лимонну цедру. Вимісити 1-2 хв. Тісто в кінці замісу має бути м’яким, трохи липким.

Викласти тісто на робочу поверхню і сформувати кулю; перекласти в змащену оливковою олією чашу, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 2 години (тісто має збільшитись вдвічі). Потім поставити чашу з тістом в холодильник на ніч. Після цього тісто можна використовувати протягом наступних 4-х днів. За 2-3 години до передбачуваної випічки дістати готове тісто з холодильника.

Цукор змішати з яйцями, додати сметану, добре перемішати. Тісто розкачати, викласти у форму, краї надрізати. Вилити на тісто начинку. Випікати при 180 градусах близько 30-40 хвилин. Перевіряти готовність так само як у чізкейка – якщо легко потрясти – серединка повинна колихатися. Остудити і добре охолодити (краще залишити на ніч у холодильнику).

рецепт татарського сметанника

Смачного 😉

0 коментарів до “Татарський сметанникДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *