Нам знадобиться:
Для тіста:
- масло – 100 г
- борошно – 200 г
- холодна вода – 5 ст. л.
- сіль – дрібка
Для начинки:
- стейк форелі – 1 шт.
- заморожений шпинат – 300 г (його попередньо розморожуємо і як слід віджимаємо в ситі до утворення щільного грудочки)
- яйця – 2 шт.
- вершки (10%) – 150 мл
- твердий сир – 100 г
- мускатний горіх – 1 ч. л.
- сіль
Спосіб приготування:
На дошку висипаємо борошно, додаємо дрібку солі, кладемо шматок масла із холодильника.
Рубаємо масло ножем, перемішуючи з борошном, поки не вийдуть крихти величиною з горошину, висипаємо в миску.
Додаємо холодну воду і швидко замішуємо тісто.
На дно формочок викладаємо по шматку тіста, величиною з яйце. Розподіляємо тісто рівномірно по формі, щоб вийшла так звана корзинка. Ставимо формочки в холодильник.
Форель відділяємо від шкіри і кісток, нарізаємо тонкими полосками.
Яйця змішуємо з вершками. Додаємо мускат, шпинат і натертий на дрібній тертці сир.
Виймаємо з холодильника формочки. Півтора шматка форелі скручуємо в рулетик.
На дно кожної корзинки із тіста кладемо 1,5-2 столові ложки вершкової заправки. Зверху викладаємо рулет з риби. Вирівнюємо і трохи прижимаємо рибу, щоб заправка піднялась (за необхідності додайте ще трохи заправки).
Випікаємо у розігрітій до 180 °C духовці, близько 50 хвилин.
Подаємо готові тарталетки з фореллю та шпинатом до столу!
Смачного 😉
0 коментарів до “Тарталетки з фореллю та шпинатом”Додати →