Шоколадно-банановий кекс

Шоколадно-банановий кекс

Нам знадобиться:

  • вершкове масло – 120 г
  • тростяниковий цукор – 200 г
  • борошно – 180 г
  • сметана (15%) – 130 г
  • какао – 40 г
  • яйця – 2 шт.
  • банани – 2 шт.
  • сода – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Збити яйця з цукром до пишної піни.

Розтопити масло в каструлі.

Далі просто з’єднати всі інгредієнти разом. У каструлю з маслом додати збиту суміш, сметану, какао, борошно, соду і порізаний банан.

Добре вимісити тісто, краще за допомогою блендера. Можна розмішати насадкою з вінчиком, тоді в тісті залишаться більші шматочки банана, як начинка. Тісто вилити у форму для кексу. Так він краще пропечеться.

Випікати приблизно 1 годину при температурі 160 градусів. При випіканні кекс підніметься і верх потріскається, так і повинно бути.

Готовий кекс остудити, разом з формою обернути плівкою і залишити в холоді на ніч. На наступний день вийняти з форми.

Кекс виходить м’який і соковитий.

Рецепт шоколадно-бананового кексу

Смачного 😉

0 коментарів до “Шоколадно-банановий кексДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *