Нам знадобиться:
- вершкове масло – 120 г
- тростяниковий цукор – 200 г
- борошно – 180 г
- сметана (15%) – 130 г
- какао – 40 г
- яйця – 2 шт.
- банани – 2 шт.
- сода – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Збити яйця з цукром до пишної піни.
Розтопити масло в каструлі.
Далі просто з’єднати всі інгредієнти разом. У каструлю з маслом додати збиту суміш, сметану, какао, борошно, соду і порізаний банан.
Добре вимісити тісто, краще за допомогою блендера. Можна розмішати насадкою з вінчиком, тоді в тісті залишаться більші шматочки банана, як начинка. Тісто вилити у форму для кексу. Так він краще пропечеться.
Випікати приблизно 1 годину при температурі 160 градусів. При випіканні кекс підніметься і верх потріскається, так і повинно бути.
Готовий кекс остудити, разом з формою обернути плівкою і залишити в холоді на ніч. На наступний день вийняти з форми.
Кекс виходить м’який і соковитий.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадно-банановий кекс”Додати →