Нам знадобиться:
Для капкейків:
- вершкове масло – 100 г
- чорний шоколад – 60 г
- какао – 70 г
- борошно – 120 г
- сода – 1/3 ч. л.
- розпушувач – 3/4 ч. л.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 120 г
- сіль – 1/4 ч. л.
- сметана/кефір/натуральний йогурт – 100 г
Для крему:
- вершкове масло – 120 г
- крем-сир – 240 г
- цукрова пудра – 200 г
- сіль – щіпка
- ванілін – 1 п.
Спосіб приготування:
Шоколад ламаємо на шматочки, масло нарізаємо на кубики. Кладемо в миску. Ставимо її на водяну баню (в каструлю наливаємо води, доводимо на кипіння, виставляємо мінімальний вогонь) і при періодичному помішуванні розтоплюємо шоколад з маслом.
Знімаємо миску з водяної бані і даємо масі охолонути до теплого стану. Додаємо яйця і цукор, збиваємо вінчиком до однорідного стану.
Додаємо сметану і перемішуємо. Також додаємо просіяне з какао, содою і розпушувачем борошно і замішуємо тісто.
Розкладаємо тісто по змащеним формочках (якщо використовуєте паперові формочки, змащувати не потрібно), заповнюючи їх не більше, ніж на 3/4.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою). Готові кекси виймаємо з форми і охолоджуємо. Поки остигають капкейки, готуємо крем. У мисці за допомогою міксера збиваємо вершкове масло і крем-сир. Додаємо ванілін. Поступово додаємо цукрову пудру і збиваємо, поки маса не стане однорідною і не почне тримати форму.
Кладемо крем в кондитерський мішок і викладаємо на остиглі кекси. Зберігати шоколадні капкейки краще в холодильнику. Перед подачею потрібно дати постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадні капкейки”Додати →