Нам знадобиться:
- масло – 120 г
- цукор – 65 г
- мед – 150 г
- яйця – 1 шт.
- сода – 1/2 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
- сушений імбир – 1/2 ч. л.
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- мускатний горіх – 1/2 ч. л.
- борошно – близько 400 г
Спосіб приготування:
В мисці змішайте масло і цукор. Збийте міксером до отримання однорідної маси.
Додайте яйце і мед.
Також додаємо корицю, імбир, мускатний горіх, соду і чорний перець.
Підготуйте борошно і всипайте його невеликими порціями, кожного разу добре перемішуючи лопаткою.
Додавайте борошно доти, поки тісто не стане слухняним, буде формуватись кулею, не прилипаючи до рук.
Готову кулю обгорніть харчовою плівкою і поставте в холодильник, хоча б на годину.
Далі викладіть частину тіста на пергамент.
Для зручності накрийте другою частиною пергаменту і розкачайте тісто товщиною 3-5 мм.
Вирізаємо фігурки за власним бажанням і фантазією. Залишки тіста збираємо в кулю і розкачуємо знову, повторюючи процедуру знову і знову, до закінчення тіста.
Випікати пряники на застеленій пергаментом формі у духовці при температурі 180 градусів, протягом 7-12 хвилин.
Можна прикрасити пряники, знову таки покладаємось на власну фантазію.
Смачного 😉
0 коментарів до “Різдвяні імбирні пряники”Додати →