Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на 10 шт.
Для тіста:
- сухі дріжджі – 7 г
- цукор – 2 ч. л.
- молоко – 225 г
- вершкове масло – 50 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- борошно – 300 г
Для начинки:
- картопляне пюре – 300 г
- цибуля велика – 1 шт.
- лисички – 250 г
- сіль – за смаком
Для змащування пиріжків:
- жовток – 1 шт.
- молоко – 50 мл.
Спосіб приготування:
Дріжджі розводимо в теплому молоці (приблизно 42 градуси), додаємо цукор, перемішуємо і даємо постояти до появи шапочки, близько 10-15 хвилин. Борошно просіваємо з сіллю у велику миску. Вливаємо молочно-дріжджову суміш і розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим), замішуємо гладке НЕ липке тісто. При необхідності додаємо ще борошна, але стежимо, щоб тісто не вийшло занадто крутим.
Формуємо з тіста кулю, кладемо в змащену маслом миску, накриваємо і ставимо в тепле місце підходити приблизно на годину.
За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в півтора-два рази. Готуємо начинку. Лисички миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Дрібні можна залишити цілими.
Дрібно нарізаємо цибулю. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Обсмажуємо лисички в пару заходів, помішуючи, по пару хвилин. Перекладаємо в миску до картопляного пюре. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору і теж кладемо в миску.
Приправляємо за смаком сіллю і перемішуємо. Формуємо пиріжки. Тісто ділимо на частини – 10-12 шт. Кожну частину розкачуємо на присипаній борошном дошці до товщини 7-8 мм.
Кладемо начинку.
З’єднуємо краї і ретельно защипуємо.
Кладемо пиріжки на деко швом вниз. Залишаємо на 30 хвилин для вистоювання при кімнатній температурі.
Змащуємо жовтком з молоком і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 12-15 хвилин до рум’яної скоринки. Подаємо теплими або повністю охолодженими.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріжки з лисичками і картоплею”Додати →