Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 500 г
- вершкове масло (або маргарин) – 200 г
- дріжджі свіжі – 50 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- молоко – 250 мл
Для начинки:
- баранина варена – 150 г
- баранина смажена – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Для змащування:
- яйце – 1 шт.
- молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Приготувати начинку. На олії обсмажити дрібно порізану цибулину. Прокрутити на м’ясорубці варене і смажене м’ясо разом з цибулею. Посолити і поперчити. Добре перемішати. Для м’якості в начинку можна додати 1-2 ст. ложки бульйону або кип’яченої води.
Зробити тісто. Для цього трохи підігріти половину молока, додати цукор і розчинити дріжджі. Просіяти борошно, додати сіль і натерти на тертці холодне масло або маргарин. Потім перетерти борошно руками до крихти. Влити розчинені дріжджі і молоко, що залишилося.
Спочатку ложкою, а потім рукою замісити тісто. Через 1-2 хвилини тісто міситься добре, треба тільки іноді борошном посипати долоню. Місити довго – хвилин 15. Накрити тісто рушником і дати постояти 20 хвилин.
Для зручності тісто для пиріжків розкачувати частинами. Розкачати тісто в пласт, товщиною 0,5 см. Видавити кружечки. На половину кружечків покласти начинку.
Накрити кружечками і заліпити краї. Можна використовувати пластмасову форму для вареників. Можна приготувати пиріжки іншої форми.
Готові пиріжки викласти на змащене олією деко і дати підрости 15-20 хвилин. Змастити зверху яйцем, збитим з молоком. Випікати 20 хвилин при температурі 190 градусів до рум’яного кольору.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріжки з бараниною”Додати →