як приготувати пиріг з курячого філе

Пиріг з куркою

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму 20 см.

Для опари:

  • тепла вода – 100 мл.
  • щіпка цукру
  • сухі дріжджі – 5 г

Для тіста:

  • сметана – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • жовток – 1 шт. (для змащування)
  • борошно – скільки візьме тісто

Для начинки:

  • куряче філе – 3 шт.
  • свіжа петрушка – за смаком
  • сіль, перець – за смаком
  • соус “Бешамель” – 1 скл.

Спосіб приготування:

У теплу воду додати дріжджі і цукор. Перемішати і залишити на 15 хвилин.

Дріжджі повинні “ожити”.

Потім додати до опари сметану, яйце, масло і сіль. Добре перемішати. По-трішки додаємо борошно.

Замішуємо тісто. Даємо йому піднятись.

Зварити курку. Порізати її на невеликі кубики.

Приготувати соус “Бешамель”.

Перемішати нарізану курку, соус “Бешамель” і нарізану зелень.

Тісто викласти на посипаний борошном стіл, трохи помісити, розділити на 2 шматочки (один більший, другий менший – майбутні низ і верх пирога). Викласти більший шматок тіста в форму, змащену маслом і присипану борошном, розтягнути по формі, сформувати бортики, викласти начинку і утрамбувати.

Другий шматок тіста, розтягнути і покласти зверху, краї защипнути, в центрі зробити отвір. Залишити на 20 хвилин. Змастити жовтком або молоком.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Гарячий пиріг з куркою змастити вершковим маслом. Дати трохи постояти, він тоді стане м’якшим.

Потім розрізаємо і їмо. Дуже смачно з яким-небудь легким салатом.

пиріг з куркою - рецепт

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з куркоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *