Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 20 см.
Для опари:
- тепла вода – 100 мл.
- щіпка цукру
- сухі дріжджі – 5 г
Для тіста:
- сметана – 2 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- вершкове масло – 50 г
- жовток – 1 шт. (для змащування)
- борошно – скільки візьме тісто
Для начинки:
- куряче філе – 3 шт.
- свіжа петрушка – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- соус “Бешамель” – 1 скл.
Спосіб приготування:
У теплу воду додати дріжджі і цукор. Перемішати і залишити на 15 хвилин.
Дріжджі повинні “ожити”.
Потім додати до опари сметану, яйце, масло і сіль. Добре перемішати. По-трішки додаємо борошно.
Замішуємо тісто. Даємо йому піднятись.
Зварити курку. Порізати її на невеликі кубики.
Приготувати соус “Бешамель”.
Перемішати нарізану курку, соус “Бешамель” і нарізану зелень.
Тісто викласти на посипаний борошном стіл, трохи помісити, розділити на 2 шматочки (один більший, другий менший – майбутні низ і верх пирога). Викласти більший шматок тіста в форму, змащену маслом і присипану борошном, розтягнути по формі, сформувати бортики, викласти начинку і утрамбувати.
Другий шматок тіста, розтягнути і покласти зверху, краї защипнути, в центрі зробити отвір. Залишити на 20 хвилин. Змастити жовтком або молоком.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Гарячий пиріг з куркою змастити вершковим маслом. Дати трохи постояти, він тоді стане м’якшим.
Потім розрізаємо і їмо. Дуже смачно з яким-небудь легким салатом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з куркою”Додати →