Нам знадобиться:
Для тіста:
- вершкове масло – 150 г
- цукор – 300 г
- яйце – 1 шт.
- сметана – 150 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сода – 1/4 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ст. л.
- борошно – 650 грам
Для глазурі:
- білки – 1 шт.
- цукрова пудра – 170 г
- лимонний сік – 2 ст. л.
Для декору:
- шоколад – 200 г
- мак – за бажанням
Інгредієнти розраховано на 24 шт.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Масло збиваємо зі звичайним і ванільним цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо яйце і знову збиваємо. Кладемо сметану, перемішуємо.
Потім поступово додаємо просіяне з содою, сіллю і розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Тісто потрібно місити швидко, щоб масло в тісті не розтануло і випічка не вийшла дерев’яною.
Ділимо тісто на 4 частини.
Кожну частину загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник. Виймаємо тісто по частинах і формуємо печиво. Спочатку формуємо ніжки (24 штуки) – розмір приблизно з мізинець.
Кладемо в морозилку – це потрібно для того, щоб ніжки при випіканні максимально зберегли свою форму. Далі формуємо шапочки. Робимо кульки приблизно такого розміру.
Потім приплюскуємо, надаємо форму грибної шапочки. Розкладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом приблизно 15 хвилин.
Коли шапочки трошки пристигнуть (але ще залишаться теплими), вирізаємо на дні виїмки, в які будемо вставляти ніжки. Робити це потрібно в теплому вигляді, оскільки при охолодженні печиво затвердіє і зробити це буде проблематично.
На тому ж режимі випікаємо ніжки. Готуємо цукрову глазур. Для цього збиваємо білок з лимонним соком (якщо боїтеся сальмонельозу, можна пастеризувати яйця). Потім поступово всипаємо цукрову пудру і збиваємо до отримання однорідної гладкої глазурі.
Перекладаємо приблизно половину в кондитерський мішок, решта накриваємо плівкою. Шапочки і ніжки комплектуємо попарно за розміром і формою. Починаємо скріплювати остиглі частини грибів. У вирізані виїмки кладемо трохи глазурі.
Вставляємо ніжку і акуратно, але досить сильно її притискаємо.
Повторюємо так з усіма грибочками. Глазур, що вилізла по бокам, витираємо. Залишаємо підсохнути догори ногами – це займає близько 20 хвилин. Тієї ж глазур’ю тонуємо ніжку і нижню частину шапочки. При необхідності розбавляємо глазур водою, щоб вона краще лягала.
Залишками глазурі змащуємо нижні частини ніжок і посипаємо їх маком (можна додати ще трохи мелених фісташок). На водяній бані розтоплюємо шоколад.
Глазуруємо в ньому шапочки грибів. Акуратно розкладаємо печиво на застелений пергаментом піднос і ставимо в холодильник до застигання шоколаду. За бажанням застиглий шоколад можна тонувати темним какао за допомогою пензлика.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печиво “Грибочки””Додати →