Нам знадобиться:
Для опари:
- дріжджі (сухі) – 17-20 г
- цукор – 20 г
- молоко – 125 г
- борошно – 100 г
Для тіста:
- цукор – 300-350 г
- вершкове масло – 82,5% – 180 г
- жовток – 6 шт
- яйця – 2 шт
- борошно – 250+200 г
- вершки (33%) – 140 г
- цедра 1-го лимона
- кориця – щіпка
- родзинки – за смаком
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішуємо дріжджі з цукром і вливаємо 125 г теплого молока (температура близько 30°).
Акуратно перемішуємо і додаємо 100 г борошна.
Знову перемішуємо, поки не стане гладенька текстура, без комочків.
Накриваємо миску чистим рушничком (попередньо змочіть його у гарячій воді) і кладемо у духовку, включаємо температуру 50°. Якщо у вас в духовці температура трішки вища, просто привідкрийте двері духовки. Таким чином, опарі не буде заважати холод, протяг і т.д. Чекаємо 20-40 хв.
Тим часом, беремо м’яке вершкове масло (ні в якому разі, не розтоплене) і цукор, збиваємо на великій швидкості міксера.
Просіюємо 250 г борошна.
До масла з цукром додаємо по одному жовтки. Потім яйця.
Знову збиваємо міксером.
Додаємо вершки і збиваємо.
В результаті тісто має вийти повітряним і пишним. Збиваємо ще 5-10 хв, щоб наситити його киснем.
Тепер додаємо просіяне борошно (250 г) і збиваємо.
Ось як тісто повинно виглядати.
Тепер дістаємо нашу опару. Опара повинна до цього часу збільшитись у декілька раз.
Перекладаємо опару в тісто і перемішуємо за допомогою ручного вінчика.
Тісто повинно вийти однорідним.
Накриваємо тісто рушничком і кладемо в тепле місце на 40 хв.
Через 40 хв. тісто має вийти ще пишнішим.
Додаємо ще 200 г борошна (попередньо просіяти).
Перемішуємо тісто за допомогою міксера (насадка “Гак”) або ручного вінчика. Тісто має вийти досить рідким та еластичним.
Додайте родзинки, цедру лимона та корицю.
Вимішуйте тісто 5-10 хв.
В результаті воно буде еластичним і повинно тягнутися.
Накриваємо тісто знову рушничком і залишаємо на 20 хв., а тим часом підготуємо формочки.
Наповнюємо формочки тістом на 1/3 (можна трішки більше)
Кладемо знову в тепле місце, поки тісто не виросте у формочках вдвічі (можна знову покласти в духовку на 50°.
Після цього розігріваємо духовку до 180° і ставимо випікатися. Випікати потрібно 30-40 хв., поки не буде досить рум’яна скоринка. Витягаємо з духовки і накриваємо рушничком. Так вони не втратять вологу, коли будуть охолоджуватись.
Готові холодні пасочки покриваємо глазур’ю і прикрашаємо за бажанням.
Так вони виглядають у розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Паска з родзинками, корицею і цедрою лимона”Додати →