Шия, запечена в тісті

Нам знадобиться:

Для м’яса:

  • свинина (шия) – 1 кг
  • вода – 2 л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • чукор – 1 ч. л.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • духмяний перець – 10 горошин
  • часник – 3 зубчики
  • морква – 1/2 шт.
  • улюблені спеції – за смаком
  • яйце – 1 шт.

Для тіста:

  • борошно – 2 скл.
  • сіль – 1 ч. л.
  • яйця – 1 шт.
  • вода – 0,5 скл.

Спосіб приготування:

Спочатку вимочуємо м’ясо Для цього беремо 2 л. води, додаємо сіль, цукор, лавровий лист (2 шт.) і духм’яний перець. Перемішуємо, кладемо туди м’ясо і ставимо в холодильник на добу.

Приготуємо тісто. Для цього потрібно взяти яйце, борошно, сіль і воду і добре вимішати. Загорнути в харчову плівку або пакетик.

Після того, як м’ясо вимочиться, натираємо його спеціями, додаємо часник, моркву, лавровий лист.

Тісто розрізаємо на 2 нерівні частини. Одна третина для низу і дві третини для верху. Розкачуємо тісто, кладемо замариновану шию і зверху накриваємо другою частиною тіста. Ретельно защипаємо краї.

Змащуємо тісто яйцем. Випікаємо в духовці при 190°.

Час випікання залежить від того, який у вас шматок м’яса. Наша шия випікалась 90 хвилин.

Після цього виймаємо з духовки і даємо постояти 30 хвилин. Всередині дуже багато соку.

Подавати до столу гарячим. Шия виходить неймовірно соковитою і смачною.

Смачного 😉

0 коментарів до “Шия, запечена в тістіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *