Паска з родзинками, корицею і цедрою лимона

Нам знадобиться:

Для опари:

  • дріжджі (сухі) – 17-20 г
  • цукор – 20 г
  • молоко – 125 г
  • борошно – 100 г

Для тіста:

  • цукор – 300-350 г
  • вершкове масло – 82,5% – 180 г
  • жовток – 6 шт
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 250+200 г
  • вершки (33%) – 140 г
  • цедра 1-го лимона
  • кориця – щіпка
  • родзинки – за смаком

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішуємо дріжджі з цукром і вливаємо 125 г теплого молока (температура близько 30°).

Акуратно перемішуємо і додаємо 100 г борошна.

Знову перемішуємо, поки не стане гладенька текстура, без комочків.

Накриваємо миску чистим рушничком (попередньо змочіть його у гарячій воді) і кладемо у духовку, включаємо температуру 50°. Якщо у вас в духовці температура трішки вища, просто привідкрийте двері духовки. Таким чином, опарі не буде заважати холод, протяг і т.д. Чекаємо 20-40 хв.

Тим часом, беремо м’яке вершкове масло (ні в якому разі, не розтоплене) і цукор, збиваємо на великій швидкості міксера.

Просіюємо 250 г борошна.

До масла з цукром додаємо по одному жовтки. Потім яйця.

Знову збиваємо міксером.

Додаємо вершки і збиваємо.

В результаті тісто має вийти повітряним і пишним. Збиваємо ще 5-10 хв, щоб наситити його киснем.

Тепер додаємо просіяне борошно (250 г) і збиваємо.

Ось як тісто повинно виглядати.

Тепер дістаємо нашу опару. Опара повинна до цього часу збільшитись у декілька раз.

Перекладаємо опару в тісто і перемішуємо за допомогою ручного вінчика.

Тісто повинно вийти однорідним.

Накриваємо тісто рушничком і кладемо в тепле місце на 40 хв.

Через 40 хв. тісто має вийти ще пишнішим.

Додаємо ще 200 г борошна (попередньо просіяти).

Перемішуємо тісто за допомогою міксера (насадка “Гак”) або ручного вінчика. Тісто має вийти досить рідким та еластичним.

Додайте родзинки, цедру лимона та корицю.

Вимішуйте тісто 5-10 хв.

В результаті воно буде еластичним і повинно тягнутися.

Накриваємо тісто знову рушничком і залишаємо на 20 хв., а тим часом підготуємо формочки.

Наповнюємо формочки тістом на 1/3 (можна трішки більше)

Кладемо знову в тепле місце, поки тісто не виросте у формочках вдвічі (можна знову покласти в духовку на 50°.

Після цього розігріваємо духовку до 180° і ставимо випікатися. Випікати потрібно 30-40 хв., поки не буде досить рум’яна скоринка. Витягаємо з духовки і накриваємо рушничком. Так вони не втратять вологу, коли будуть охолоджуватись.

Готові холодні пасочки покриваємо глазур’ю і прикрашаємо за бажанням.

Так вони виглядають у розрізі.

Смачного 😉

0 коментарів до “Паска з родзинками, корицею і цедрою лимонаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *