Нам знадобиться:
- сухі дріжджі – 12 г
- тепла вода – 150 мл
- цукор – 1 ст. л.
- яйця – 3 шт
- кефір – 200 мл
- борошно – 700-800 г
- олія – 50 мл
- вершкове масло – 75 г
- часник – 6-7 зубчиків
- сіль – за смаком
- петрушка
Розраховано на форму 24 х 24 см.
Спосіб приготування:
Дріжджі розчинити у теплій воді. Додати цукор, дрібку солі, яйця та кефір і збити до однорідної консистенції.
Поступово додавати борошно (може знадобитись більше або менше вказаної кількості) і замішуємо м’яке тісто.
Кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити у теплому місці, приблизно на 1 год. За цей час тісто має збільшитись в об’ємі вдвічі.
Після цього, ділимо тісто на 16 частин. З кожного шматка формуємо круглу булочку і обмащуємо олією. Складаємо в застелену пергаментом форму.
Залишаємо підходити ще на 30-40 хв.
Духовку розігріваємо до 220 градусів і ставимо випікатися до рум’яної скоринки.
Готуємо поливу. Для цього розтоплюємо вершкове масло, додаємо сіль, дрібно нарізаний часник і петрушку. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Поливаємо ще теплі пампушки. Залишаємо стигнути.
Пампушки дуже добре смакують з борщем.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пампушки з часником”Додати →