Нам знадобиться:
Для основи:
- борошно – 350 г
- сіль – 1 ч.л.
- охолоджене вершкове масло – 250 г
- холодна вода – 70 мл
Для начинки:
- баклажан – 1 шт.
- оливкова олія – для запікання баклажана
- цибуля – 1 шт.
- червоний болгарський перець – 3 шт.
- дрібно порізана петрушка – пучок
- сир фета – 500 г
- помідори черрі – 20 шт.
- гарбузове насіння – 70 г
Для соусу:
- вершки – 750 мл
- яйця – 4 шт.
- мелений мускатний горіх – щіпка
- часник – 2 зубчики
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку готується основа. З’єднайте борошно і сіль, додайте охолоджене вершкове масло попередньо розділене для зручності на кубики. Таке тісто зручно замішувати руками поки суміш не перетвориться в однорідну масу. Потім додайте води і продовжуйте замішувати в комбайні або вручну поки не сформується гладке тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину. А поки підготуйте начинку:
Баклажан нарізаний невеликими кубиками запікайте до золотистого кольору (близько 20 хв) в духовці при температурі 200 ° С, попередньо збризнувши його оливковою олією. Червоний перець обпечіть на відкритому вогні до чорноти. Почистіть його від шкірки, приберіть насіння і наріжте смужками. Обсмажте цибулю на малому вогні до прозорості.
Подрібніть петрушку і наріжте сир кубиками. Якщо шкірка томатів дуже щільна видаліть її, зануривши помідори на хвилину в киплячу воду, а потім в холодну.
Обсмажену цибулю, кубики баклажану, полосочки полгарського перцю, петрушку, кубики сиру і помідори перемішайте. Отримаєте готову начинку.
Соус: з’єднайте всі необхідні для соусу інгредієнти в однорідну масу, збиваючи вінчиком. Акуратно вистеліть тісто на дно і бортики форми. З даної кількості інгредієнтів виходить два кіша діаметром 24 см.
Покладіть на основу начинку.
Також можна приготувати не два великих кіша, а зробити і маленькі, порційні, що чудово підійде для гостей.
Акуратно залийте соусом і присипте насінням гарбуза.
Випікайте приблизно 25 хвилин до золотистого кольору.
Якщо форма досить велика, основу можна попередньо запекти окремо протягом 10 – 15 хвилин, але тут будьте обережні, тому що вона має властивість сповзати з бортиків до центру. Овочевий кіш готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Овочевий кіш”Додати →