Нам знадобиться:
Для млинців:
- 1 ст. манки
- 1 скл. борошна
- 2 скл. теплої води (400-450 мл)
- 1 яйце
- 1 ч. л. олії
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. дріжджів
- дрібка солі
- 0,5 ч. л. соди або розпушувача
Для соусу:
- 70 г вершкового масла
- 6 ст. л. меду
Спосіб приготування:
Змішати всі сухі інгредієнти в глибокому посуді, додати яйце, перемішати. Потім цівкою влити теплу воду, олію і ретельно перемішати.
Збивати масу 1-2 хвилини міксером або вінчиком до утворення рідкуватого тіста, потім накрити і залишити його на 40 хвилин, щоб максимально піднялося.
Поки тісто підходить, перейдемо до приготування соусу. Для цього розтопити мед з вершковим маслом, але ні в якому разі не доводьте соус до кипіння.
Після того як тісто збільшиться в 2 рази, вилити на злегка розігріту сковороду без масла. Тісто лити потрібно по центру сковорідки і ні в якому разі не розподіляти тісто, інакше млинці не будуть з дірочками . Смажити необхідно на середньому вогні і тільки з одного боку.
Коли верхня сторона млинчика перестане бути липкою і підсохне, зняти зі сковороди. Подавати, поливши млинці соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Марокканські млинці «Багрір»”Додати →