Нам знадобиться:
- гарбуз (почищений) – 500 г
- живі дріжджі – 25 г
- цукор – 100 г
- олія – 75 г
- борошно – скільки візьме тісто
- кориця – за смаком
- родзинки, цукати – за смаком
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, порізати на шматочки, закинути у сотейник, додати 100 г води і поставити варитись на маленький вогонь.
Коли гарбуз буде готовий, зняти з вогню, додати трішки кориці, збити за допомогою блендера (не відціджувати).
Дати охолонути до теплого.
До ледь теплого гарбузового пюре додаємо дріжджі, цукор, олію і борошно (до консистенції густої сметани).
Залишити нехай підкисне (збільшиться в 2-3 рази). Коли тісто підкисне, додаємо ще борошна.
Тісто має вийти таким як на хліб, додаємо ще підготовлені родзинки або цукати.
Чашу мультиварки або форму для випічки змащуємо олією. Викладаємо наш пиріг в форму.
Даємо тісту підійти (швидше буде зробити це у мультиварці на режимі ЙОГУРТ або АВТОПІДІГРІВ). Далі ставимо випікатися. Пиріг можна випікати в духовці (при 180 градусах приблизно 40-60 хв) або в мультиварці. Для цього знімаємо паровий клапан, встановлюємо режим ВИПІЧКА, час приготування 1 год.
Після цього перевертаємо наш гарбузовий пиріг і ставимо випікатися ще на 40-50 хв.
Виймаємо пиріг з мультиварки.
Гарбузовий пиріг готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Гарбузовий пиріг”Додати →