Нам знадобиться:
Для тіста:
- 600 г борошна
- 12 г сухих дріжджів
- 1 ч.л. цукру
- 1,5 ч.л. солі
- 400 мл молока
- 1 яйце
- 1 ст.л. рослинної олії
Для начинки:
- 400-500 г сиру, звичайно в ідеалі – хороший сир сулугуні, але в принципі, можна і будь-який улюблений вами сир брати, головне, щоб вам було смачно!
- 8 яєць
- вершкове масло
Розраховано на 4 штуки.
Спосіб приготування:
Борошно змішати з дріжджами, цукром і сіллю. Молоко підігріваємо до 40-45 градусів, додаємо до борошна яйце і потихеньку замішуючи тісто вливаємо тепле молоко. Вкінці додаємо олію, замішуємо гладке, еластичне, нелипке до рук тісто. Змащуємо миску і тісто тонким шаром рослинної олії, накриваємо рушником і на хвилин 20-30 залишаємо підходити в теплому місці.
Ділимо тісто на 4 частини. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто в коло.
Тепер скручуємо його з обох сторін.
Добре закріплюємо кінці.
Перекладаємо наший “човник” на деко, накриваємо рушником і даємо 10-15 хвилин підійти.
Для начинки сир натираємо на тертці і перемішуємо з 4-ма яйцями.
Розкриваємо трохи наший “човник” і викладаємо в нього частину начинки. Можна тісто навколо начинки змастити яйцем, але я люблю присипати трохи борошном, щоб краї були матові.
Випікаємо при 190 градусах 10 хвилин, потім дістаємо, трохи розсовуємо начинку і вливаємо туди яйце, випікаємо ще 5 хвилин при 200 градусах.
Подаємо хачапурі відразу до столу попередньо поклавши в кожен по шматочку масла, їмо руками, відламуючи по шматочку і вмочуючи в начинку в середині.
Смачного 😉
0 коментарів до “Хачапурі по-аджарськи”Додати →