Нам знадобиться:
- домашній сир (творог) – 500 г
- яйця – 4 шт.
- вершкове масло – 110 г
- цукор – 200 г
- борошно – 650 г
- молоко – 250 мл
- ванільний цукор – 10 г
- дріжджі – 2 ч. л.
- ізюм – 150 г
- сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Заливаємо ізюм окропом.
Готуємо опару. В тепле молоко додаємо дріжджі, 10 г цукру і половину борошна (приблизно склянку). Опара не має бути густою. Розмішуємо і ставимо в тепле місце на 40 хв.
Тим часом готуємо здобу. В розтоплене вершкове масло додаємо 2 яйця, 100 г цукру, пакет ваніліну і сіль. Перемішуємо.
Коли опара підійде – додаємо до неї здобу. Перемішуємо.
Потрохи додаємо борошно що залишилось і вимішуємо тісто.
Ставимо тісто в тепле місце на 20-30 хвилин (для того щоб воно піднялося).
Готуємо начинку. З ізюму зливаємо воду. В сир додаємо яйце, ванілін, цукор і ізюм. Все ретельно розмішуємо. Якщо сир рідкий – треба додати трохи борошна або манки.
Коли тісто підійде – розділяємо його на 20-24 частини.
Розкачуємо кожен з них і ділимо ножем на 3 нерівні частини (малу, середню і велику).
В середину кладемо начинку.
Найменшу частину тіста огортаємо навколо начинки і скріплюємо.
Це саме робимо із середньою частиною.
І вкінці огортаємо найбільшу частину тіста. Виходять ось такі розочки.
На застелену пергаментом форму викладаємо булочки. Збиваємо яйце і змащуємо їх. Випікаємо протягом 25-30 хв у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
Булочки “Розочки” з сиром готові.
Смачного 😉
0 коментарів до “Булочки “Розочки” з сиром”Додати →