Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 375 г
- сухі дріжджі – 5 г (або 15 г живих дріжджів)
- цукор – 75 г
- сіль – 1/3 ч. л.
- сухе молоко – 12 г (можна взяти вершки)
- вершкове масло – 40 г
- лимонна цедра – 1/2 ч. л.
- яйця – 1 шт.
- вода (або молоко) – 195 г
Для крему:
- молоко – 350 мл
- жовтки – 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- цедра 1/2 лимона
- ванільний цукор – 10 г
- вершкове масло – 40 г
- лимонний сік – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування тіста. Для цього змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), дріжджі, цукор, сіль. Яйце збити виделкою і з’єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмісити в тісто. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушничком і поставити підходити, приблизно на 2 години.
Тепер перейдемо до приготування крему. Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ванільний цукор, цедру і поставити варитись на середньому вогні постійно помішуючи, готовий крем починає булькати. Остудити, додати масло, злегка збити, додати лимонний сік і перемішати. Тим часом, тісто вже повинно підійти. Обминаємо його і розділяємо на 15 частин. Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 см. Відступити від верхнього краю 3 см. і покласти крем. Закрити краєм тіста і добре заліпити краї.
Решту тіста нарізати смужками. Скрутити булочку.
Покласти булочки на деко, застелене пергаментом. Залишити, щоб булочки підійшли.
Змастити жовтком. Випікати в прогрітій до 180°С духовці 15 хв. до золотистого кольору.
Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хв. Посипати цукровою пудрою.
Смачно – не те слово! Скоріше тістечка, ніж булочки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Булочки «Крем-де-Паризьєн»”Додати →