булочки з заварним кремом

Булочки «Крем-де-Паризьєн»

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 375 г
  • сухі дріжджі – 5 г (або 15 г живих дріжджів)
  • цукор – 75 г
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • сухе молоко – 12 г (можна взяти вершки)
  • вершкове масло – 40 г
  • лимонна цедра – 1/2 ч. л.
  • яйця – 1 шт.
  • вода (або молоко) – 195 г

Для крему:

  • молоко – 350 мл
  • жовтки – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • цедра 1/2 лимона
  • ванільний цукор – 10 г
  • вершкове масло – 40 г
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста. Для цього змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), дріжджі, цукор, сіль. Яйце збити виделкою і з’єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмісити в тісто. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушничком і поставити підходити, приблизно на 2 години.

Тепер перейдемо до приготування крему. Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ванільний цукор, цедру і поставити варитись на середньому вогні постійно помішуючи, готовий крем починає булькати. Остудити, додати масло, злегка збити, додати лимонний сік і перемішати. Тим часом, тісто вже повинно підійти. Обминаємо його і розділяємо на 15 частин. Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 см. Відступити від верхнього краю 3 см. і покласти крем. Закрити краєм тіста і добре заліпити краї.

Решту тіста нарізати смужками. Скрутити булочку.

Покласти булочки на деко, застелене пергаментом. Залишити, щоб булочки підійшли.
Змастити жовтком. Випікати в прогрітій до 180°С духовці 15 хв. до золотистого кольору.

Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хв. Посипати цукровою пудрою.

рецепт булочок з кремом

Смачно – не те слово! Скоріше тістечка, ніж булочки.

Смачного 😉

0 коментарів до “Булочки «Крем-де-Паризьєн»Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *