соус ткемалі із аличі

Соус Ткемалі із аличі

Нам знадобиться:

  • алича – 1 кг
  • вода – 1/2 скл.
  • часник – 4-5 зуб.
  • цукор – 3-4 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • свіжа м’ята,, базилік – по 1 гілочці
  • сухий мелений коріандр, кріп – по 1 ч. л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • перець чилі – за смаком

Спосіб приготування:

Промиту аличу поміщаємо в каструлю, додаємо воду і доводимо до кипіння.

Готуємо 10-15 хвилин, регулярно помішуючи.

Перекладаємо аличу на друшляк, розтираємо її ложкою, відділяючи кісточки.

Позбувшись кісточок, збиваємо блендером аличу (яка вже охолола) в однорідну суміш. Збиту аличу знову ставимо на малий вогонь і готуємо, поки суміш не загусне. Консистенція має нагадувати магазинну сметану.

Часник видушуємо за допомогою часникодавки.

Додаємо в суміш усі інгредієнти, крім часнику, і готуємо ще 10 хвилин. В кінці додаємо часник і тримаємо на малому вогні 5 хвилин. Пробуємо соус на смак, за потребою корегуємо його. Подавати соус слід охолодженим.

Смачного 😉

0 коментарів до “Соус Ткемалі із аличіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *