Нам знадобиться:
- алича – 1 кг
- вода – 1/2 скл.
- часник – 4-5 зуб.
- цукор – 3-4 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- свіжа м’ята,, базилік – по 1 гілочці
- сухий мелений коріандр, кріп – по 1 ч. л.
- лавровий лист – 1 шт.
- перець чилі – за смаком
Спосіб приготування:
Промиту аличу поміщаємо в каструлю, додаємо воду і доводимо до кипіння.
Готуємо 10-15 хвилин, регулярно помішуючи.
Перекладаємо аличу на друшляк, розтираємо її ложкою, відділяючи кісточки.
Позбувшись кісточок, збиваємо блендером аличу (яка вже охолола) в однорідну суміш. Збиту аличу знову ставимо на малий вогонь і готуємо, поки суміш не загусне. Консистенція має нагадувати магазинну сметану.
Часник видушуємо за допомогою часникодавки.
Додаємо в суміш усі інгредієнти, крім часнику, і готуємо ще 10 хвилин. В кінці додаємо часник і тримаємо на малому вогні 5 хвилин. Пробуємо соус на смак, за потребою корегуємо його. Подавати соус слід охолодженим.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус Ткемалі із аличі”Додати →