Нам знадобиться:
- перець чилі – 1/2 кг.
- коріандр – 1 ст. л.
- кмин – 1 ст. л.
- часник – 4 зуб.
- оливкова олія – 50 мл
Спосіб приготування:
Перці чилі викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку. Запікаємо 30 хвилин, поки перці не стануть мякими і шкірка на них не почне лопатися. Запечені перці прибираємо під плівку до охолодження.
Поки перці остигають, готуємо пряну суміш. Спеції прогріваємо на сухій сковорідці і перетираємо в ступці.
Очищаємо перці від шкірки і насіння. Використовуйте при цьому рукавички. (Якщо насіння залишиться – нічого страшного, просто соус буде ще гостріший).
Очищені перці перекладаємо в чашу блендера, додаємо часник, пряну суміш, солимо.
Збиваємо до однорідної маси, поступово додаючи оливкову олію.
Готовий соус можна вживати відразу, а можна розлити по стерилізованих банках.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гострий соус “Харісса””Додати →