Нам знадобиться:
- копчене куряче філе – 1 шт.
- яйця курячі – 4 шт.
- сир – 100 г
- картопля велика – 2 шт.
- перепелині яйця – 5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зуб.
- зелень – для презентації
- майонез – для заправки салату
- олія – для обсмажування картоплі
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Яйця відварити, остудити і очистити.
Картоплю очистити і натерти на тертці для корейської моркви.
Влити олію на сковороду, добре розігріти. Потім дуже маленьку порцію тертої картоплі викласти на сковороду і обсмажити, не помішуючи. Після того, як картопля підрум’яниться з одного боку, лопаткою перевернути на іншу сторону. Картопля трохи злипнеться, нічого страшного, після того, як вона обсмажиться, її можна акуратно роз’єднати. Якщо картопляну стружку мішати в момент обсмажування, вона розламається і злипнеться ще більше. Важливо картоплю не пересмажити, щоб вона не стала гірка.
Смажену картоплю порціями викласти на серветку, щоб прибрати зайву олію.
Копчене куряче нарізати дрібною соломкою.
У майонез видавити часник через часнокодавку, перемішати. Це буде заправка для салату.
Викласти філе копченої грудинки в салатник, змастити майонезною заправкою.
Натерти яйця курячі на крупній тертці, змастити майонезною заправкою.
Цибулю почистити і нарізати дрібно.
Залити цибулю окропом на одну хвилину, потім промити під холодною водою. Цей процес необхідно зробити обов’язково, щоб цибуля не перебила смак інших інгредієнтів. Викласти в салатник, змастити заправкою.
Сир натерти на тертці. Викласти в салатник, змастити майонезом.
Викласти зверху салату смажену картопляну стружку, саме вона і створює вид гнізда. В середину покласти зелень і перепелині яйця.
Смачного 😉
0 коментарів до “Салат “Гніздо глухаря””Додати →