Нам знадобиться:
- куряче філе – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- вода – 1 л.
- картопля – 1-2 шт.
- борошно – 50 г
- вершкове масло – 50 г
- курячий бульйон – 1/2 скл.
- яйця курячі – 1 шт.
- кріп – 1 пучок
- спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Куряче філе залити холодною водою, додати моркву і лавровий лист. Довести до кипіння і варити на малому вогні близько 1 години.
Філе дістати з бульйону (його краще нарізати і додати в тарілки при подачі), бульйон процідити.
Повернути бульйон на плиту, довести до кипіння, додати нарізану брусочками картоплю.
Додати нарізану кружечками моркву, варити хвилин 10.
Після цього додати спеції.
Приготувати галушки: розтопити в маленькій каструльці вершкове масло. Влити черпак бульйону, всипати просіяне борошно. Швидко перемішати дерев’яною лопаткою.
Додати подрібнений кріп, замісити до густоти. Маса повинна «схопитися».
Зняти з вогню, дати трохи охолонути і вмішати яйце.
За допомогою двох чайних ложок сформувати з тіста галушки.
Опустити галушки в гарячий бульйон і трохи проварити (постійно мішати не потрібно, щоб не зіпсувати ніжні галушки).
Подавати суп з шматочками курки, посипавши свіжою зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Курячий суп з галушками”Додати →