Нам знадобиться:
- вода (холодна) – 10 л
- суцвіття бузини – 15 шт.
- цукор – 1 л. банка
- лимонний сік – за смаком
Спосіб приготування:
Суцвіття бузини добре промити.
В воді розчинити цукор, додати суцвіття. Залишити на 5 діб при кімнатній температурі (прикрити марлею). На початку на 1-2 добу нічого не буде відбуватися, а потім почнеться бродіння. Виглядає не надто красиво, але, необхідно набратися терпіння. Потрібно кілька разів на добу, помішувати цю масу.
Після п’яти діб напій процідити, розлити в пляшки, не доливаючи близько 10 см до горлечка.
Зберігати в підвалі або холодильнику у горизонтальному положенні. Відкривати дуже обережно. Ні в якому разі не збовтувати пляшку. Зберігати можна до 6 місяців. За смаком квас з бузини нагадує легке ігристе вино.
Смачного 😉
0 коментарів до “Квас із бузини”Додати →