Нам знадобиться:
- 1 кг баклажанів
- 1 кг м’ясистих помідорів
- 300 г моцарели
- 100 г пармезану
- 400 г яловичого або свинного фаршу
- пучок базиліка
- 1 цибулина
- 1 морквина
- зубчик часнику
- 3 яйця
- борошно
- оливкова олія
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо м’ясний соус (можна сказати, болоньєзе в спрощеному варіанті). Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо все разом на оливковій олії. Недовго, до прозорості цибулі.
Викладаємо фарш, перемішуємо і готуємо на невеликому вогні. Періодично помішуємо і стежимо, щоб не було грудок.
Помідори надрізаємо хрест-навхрест і на хвилину опускаємо в киплячу воду. Дістаємо, заливаємо холодною водою, щоб охололи. І очищаємо від шкірки.
Очищені помідори подрібнюємо блендером (маса повинна вийти густа, саме тому нам потрібні не соковиті, а м’ясисті сорти помідорів).
Вливаємо в сковороду з м’ясом. Додаємо подрібнений часник, базилік, солимо і перчимо до смаку і тушкуємо на невеликому вогні, поки не випарується зайва рідина і вийде густий соус (20-30 хвилин).
Тим часом підготуємо баклажани. Очищені баклажани нарізаємо вздовж смужками товщиною близько сантиметра. Обвалюємо в борошні і смажимо в олії до золотистого кольору. Викладаємо на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
Виделкою збиваємо яйця і починаємо збирати Парміджано 🙂
На дно форми для запікання викладаємо трохи м’ясного соусу. Зверху викладаємо баклажани. І знову соус. Після цього – шар подрібненої моцарели.
Заливаємо яєчною сумішшю. Далі знову баклажани.
І так продовжуємо викладати шарами, поки інгредієнти не закінчаться. Зверху повинен бути шар м’ясного соусу.
Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Перед подачею посипаємо тертим пармезаном.
Смачного 😉
0 коментарів до “Запіканка “Melanzane alla parmigiana””Додати →