Нам знадобиться:
- бараняча ніжка – приблизно 2 кг
- лимон – 1 шт.
- сіль – 3 ч. л.
- цукор – 1/2 ст. л.
- кориця – 1 ч. л.
- паприка мелена – 3 ч. л.
- суміш перців горошком – 2 ч. л.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- часник – 2 головки
- коріандр – 1 ч. л.
- розмарин – 3 гілочки
- вода – 1 склянка
Спосіб приготування:
Баранячу ніжку промити під проточною водою. Обсушити. Гострим ножем зріжте надлишки жиру і плівку.
У ступці подрібніть суміш перців, коріандр, корицю, паприку, сіль і цукор.
Змішайте подрібнені спеції з соком половини лимона, оливковою олією.
Змастіть підготовлену ніжку натертою цедрою половини лимона, а потім сумішшю зі спецій.
Нашпигуйте м’ясо маленькими шматочками 1 головки часнику. Залиште маринуватися на півгодини.
У деко з ніжкою викладіть головку часнику, вилийте окріп (близько 1 скл.), на м’ясо покладіть гілочки розмарину.
Накрийте деко фольгою і запікайте при 200 градусах 30 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусах і запікайте ще близько 1,5-2 год. Радимо періодично поливати м’ясо соком, що виділяється.
Смачного 😉
0 коментарів до “Запечена бараняча ніжка”Додати →