запечена бараняча ніжка

Запечена бараняча ніжка

Нам знадобиться:

  • бараняча ніжка – приблизно 2 кг
  • лимон – 1 шт.
  • сіль – 3 ч. л.
  • цукор – 1/2 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • паприка мелена – 3 ч. л.
  • суміш перців горошком – 2 ч. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • часник – 2 головки
  • коріандр – 1 ч. л.
  • розмарин – 3 гілочки
  • вода – 1 склянка

Спосіб приготування:

Баранячу ніжку промити під проточною водою. Обсушити. Гострим ножем зріжте надлишки жиру і плівку.

У ступці подрібніть суміш перців, коріандр, корицю, паприку, сіль і цукор.
Змішайте подрібнені спеції з соком половини лимона, оливковою олією.

Змастіть підготовлену ніжку натертою цедрою половини лимона, а потім сумішшю зі спецій.

Нашпигуйте м’ясо маленькими шматочками 1 головки часнику. Залиште маринуватися на півгодини.
У деко з ніжкою викладіть головку часнику, вилийте окріп (близько 1 скл.), на м’ясо покладіть гілочки розмарину.

 

Накрийте деко фольгою і запікайте при 200 градусах 30 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусах і запікайте ще близько 1,5-2 год. Радимо періодично поливати м’ясо соком, що виділяється.

рецепт запеченої баранячої ніжки

Смачного 😉

0 коментарів до “Запечена бараняча ніжкаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *