Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 300-400 г
- яйця – 1 шт. (пісний варіант без яйця)
- вода – 150 мл.
- сіль – щіпка
Для начинки:
- квашена капуста – 300 г
- олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Квашену капусту віджати, якщо кисла, то промити і стушити на розігрітій олії, на середньому вогні під кришкою 20 хвилин. З води, борошна, солі і яйця (пісний варіант – без яйця) замісити тісто, накрити його і дати постояти 20-30 хвилин.
Потім розділити тісто навпіл і кожну частину тонко розкачати качалкою і склянкою наробити кружечків.
На кожен кружечок покласти капусту і зліпити вареники.
Готові вареники відварити у великій кількості окропу. Як тільки вкинули вареники, перемішайте їх дерев’яною ложкою, щоб не пристали до дна каструлі. Варити їх на середньому вогні 5-7 хвилин після закипання. Відкинути на друшляк або вийняти вареники шумівкою.
Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору (можна також додати бекон) і додати до вареників.
Смачного 😉
0 коментарів до “Вареники з квашеною капустою”Додати →