вареники з картоплею і грибами

Вареники з картоплею та грибами

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 300 г
  • вода – 180 мл
  • олія – 1-2 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л. без гірки

Для начинки:

  • картопля – 6 шт.
  • сушені лісові гриби – 15 г
  • цибуля – 3 шт.
  • олія
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

Приготувати тісто для вареників. У миску просіяти борошно, додати сіль і олію, влити воду. Перемішати дерев’яною ложкою і замісити тісто. Вимісити тісто на столі близько 3-5 хвилин, загорнути в харчову плівку або накрити мискою і залишити вилежатися 40-60 хвилин при кімнатній температурі.

Приготувати начинку. Сушені гриби покласти в миску, залити окропом і залишити на 20-30 хвилин (можна залити гриби звечора холодною водою). Гриби промити, покласти в каструлю і залити процідженим (через кілька шарів марлі) грибним настоєм (або водою). Довести до кипіння і відварити близько 30 хвилин.

Гриби вийняти шумівкою, остудити і дрібно нарізати.
Порада 1. На грибному відварі можна приготувати суп.
Порада 2. Замість сушених грибів можна взяти заморожені лісові гриби або печериці. Лісові гриби можна відварити, а печериці відварювати не потрібно – їх потрібно обсмажити.

Картоплю почистити, покласти в холодну воду, посолити і довести до кипіння.
Зняти піну, зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні близько 40-60 хвилин, до м’якості. Картоплю розім’яти в пюре.

Цибулю почистити і нарізати дрібно. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, трохи посолити, поперчити і обсмажити до м’якості. Додати нарізані відварені гриби і обсмажити разом 2-3 хвилини. Додати гриби з цибулею в картопляне пюре.

Посолити, поперчити за смаком і перемішати.

Тісто розкачати в тонкий пласт.

Склянкою вирізати кружечки.

На кожен кружечок покласти начинку і защипити краї.

Можна защипати краї “косичкою”.

У каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води покласти вареники і акуратно перемішати, щоб не прилипли до дна каструлі. Після того як вареники спливуть варити близько 5-7 хвилин при слабкому кипінні.

Готові вареники вийняти шумівкою і викласти на тарілку. За бажанням подати вареники зі смаженою цибулею і полити олією, в якій смажилась цибуля.

рецепт вареників з картоплею і грибами

Смачного 😉

0 коментарів до “Вареники з картоплею та грибамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *