Нам знадобиться:
Для гарбузового тіста:
- почищений гарбуз – 300 г
- яйця – 1 шт.
- сіль – щіпка
- цукор – 1 ч. л.
- борошно – 2,5-3 скл.
Для начинки:
- творог – 300 г
- сметана – 1-2 ст. л.
- яйця – 1 шт.
- сіль, цукор – за смаком
Для подачі:
- вершкове масло – 75-100 г
- сметана або мед – за смаком
Спосіб приготування:
Гарбуз порізати кубиками, залити водою, щоб покрила гарбуз, і варити 15-20 хвилин. Відкинути на друшляк і остудити.
Охолоджений гарбуз за допомогою блендера перебити в пюре. Не обов’язково збивати гарбуз до однорідної маси, коли попадаються часточки гарбуза, тоді краще відчувається його смак. Це вже за вашим бажанням.
Додати яйце, сіль, цукор і борошно. Борошно додавати поступово. Замісити м’яке еластичне тісто.
Для начинки збити блендером сир, цукор, сіль, яйце та сметану до однорідної маси.
Розкачати тісто до товщини 3 мм і вирізати кружечки. На кожен покласти сирну начинку і заліпити.
Виліпити все тісто.
Готові вареники з гарбузового тіста з сиром відварити у великій кількості води 5-7 хвилин після спливання. Обов’язково мішати вареники. Готові вареники відкинути на друшляк або вийняти шумівкою. Полити розтопленим маслом.
Подавати з сметаною або медом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Вареники з гарбузового тіста з сиром”Додати →