Картопля по-португальськи

Картопля по-португальськи

Нам знадобиться:

  • картопля
  • часник
  • розмарин
  • оливкова олія
  • сіль

Спосіб приготування:

Вибрати картоплю з тонкою шкіркою, приблизно однакового розміру. Картоплю добре вимити і відварити до готовності. Дати трішки охолонути.

Зверху ложкою придавити кожну картоплину, щоб вона тріснула, але не розвалилась.

В форму, де запікатиметься картопля, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику.

Скласти в форму для запікання картоплю, посолити, посипати розмарином (краще брати свіжий,  але можна і сухий).

Далі можна зробити двома способами:
1. зверху кожної картоплини покласти приблизно пів столової ложки вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька – масла менше)

2. полити кожну оливковою олією (цей варіант мені подобається більше)

Випікати в духовці на великій температурі до золотистої скоринки.

Часник і розмарин дають неперевершений аромат.

Картопля по-португальськи готова!

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопля по-португальськиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *