Нам знадобиться:
Для риби:
- 6 шматочків сьомги
- сіль
- перець
- паприка
- кунжут
- лимонний сік
Для часникового соусу:
- 3 головки часнику
- 500 мл. молока
- сіль
- перець
Для пюре:
- 400 г картоплі
- 300 г броколі
- 50 г масла
- 50 г твердого сиру
- 60 мл часникового соусу
Спосіб приготування:
Почнемо з приготування соусу. Для соусу, ми чистимо 3 великі головки часнику, складаємо зубчики часнику в каструльку і заливаємо їх 1/3 молока (молоко повинно покрити часник), доводимо молоко до кипіння, зливаємо його, промиваємо зубчики часнику водою, знову складаємо їх каструльку, заливаємо їх половиною молока, що залишилось, і знову доводимо до кипіння, знову зливаємо молоко, промиваємо зубчики часнику, знову складаємо їх в каструльку і доводимо до кипіння, солимо і перчимо молоко, і на повільному вогні при повільному кипінні варимо зубчики часнику 5-7 хвилин. Потім знімаємо молоко з часником з вогню, перебиваємо їх добре блендером і протираємо через сито. Соус готовий.
Готуємо пюре. Для цього відварюємо картоплю до готовності, броколі відварюємо буквально 2-3 хвилини в підсоленій воді і відразу промиваємо в холодній воді. Збиваємо броколі блендером. Картоплю розминаємо, солимо, додаємо до неї броколі, масло, сир і часниковий соус, добре перемішуємо до однорідного стану.
Рибу миємо, протираємо, солимо, перчимо, присипаємо паприкою, скроплюємо лимонним соком і обвалюють у кунжутного насіння, залишаємо хвилин на 10-15 промаринуватися.
Запікаємо рибку при 180 градусах 15 хвилин.
Викладаємо пюре, зверху рибу і поливаємо все часниковим соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Сьомга з пюре із картоплі і броколі”Додати →