Нам знадобиться:
Для тіста:
- 180 г борошна
- 1 яйце
- 1 жовток
- велика щіпка солі
- 60 г свіжого шпинату
Для начинки:
- 200 г свіжих печериць
- 1 цибулина
- 100 г сиру (творог)
- велика щіпка прованських трав
- олія – для смаження
Спосіб приготування:
Вимитий шпинат помістити в чашу блендера і подрібнити в пюре.
Борошно і сіль просіяти гіркою на стіл. Зробити поглиблення і влити в нього яйце, жовток, додати шпинатне пюре.
Добре вимішати тісто руками до однорідності. Якщо тісто виходить занадто липким – додавайте невеликими порціями борошна. Якщо навпаки – питної води. Готове тісто має бути еластичним, пружним і добре відставати від рук. Накрити тісто рушником і залишити відпочити 15-20 хвилин.
Цибулю нарізати дуже дрібно.
Гриби також нарізати невеликими шматочками.
Цибулю обсмажити на олії до м’якості, додати в сковорідку гриби і прованські трави. Тушкувати кілька хвилин, щоб вода з печериць випарилася. Перекласти в миску і дати охолонути.
Змішати гриби з сиром.
Робочу поверхню і качалку припудрити борошном. Тісто розкачати максимально тонко.
Нарізати тісто квадратами зі стороною близько 7 см. Викласти по чайній ложці начинки на одну половину квадрата. Накрити другою половинкою квадрата і щільно заліпити краї тіста навколо начинки, намагаючись, щоб усередині не утворювались повітряні бульбашки. Тісто по краях обрізати фігурним ножем.
Воду закип’ятити, посолити. Опустити в киплячу воду равіолі та варити після спливання 5 хвилин.
Подавати можна з в’яленими томатами та креветками, чи як Вам за смаком.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шпинатні равіолі”Додати →